Voor het Goede doel

Ons doel? Een wereld waarin álle kinderen de kans krijgen om naar school te gaan. Om zelf keuzes te maken over hun lichaam en leven. Om deel te nemen aan beslissingen die voor hen belangrijk zijn. Om zich te ontplooien vrij van angst en geweld. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Door Organic Ice Cream te eten, krijgt Plan International België middelen om kinderen en jonge moeders in Niger te helpen. Zo eet je honger de wereld uit. Elke hap is een stap naar een betere, solidaire samenleving.

Plan International België en haar lokale partners steken de handen uit de mouwen. Met de bouw van voedingscentra voor jonge mama’s en kinderen, de aanleg van moestuinen, opleidingen voor lokale gezondheidswerkers, het aanleren van nieuwe kooktechnieken, screening van ondervoeding, materiaal voor kindvriendelijke speelruimtes, sensibilisering over evenwichtige maaltijden, … Met jouw hap ijs kunnen we samen ondervoeding opsporen, behandelen én voorkomen.

Plan International België is wereldwijd actief in de meest kwetsbare landen. Samen met lokale gemeenschappen werkt de ontwikkelingsorganisatie in dit specifieke programma aan concrete oplossingen voor ondervoede kinderen en hun gezinnen. Andere programma’s focussen op onderwijs, seksuele opvoeding en gelijke kansen. Zo bereiken ze vandaag 84 miljoen mensen. Sinds de oprichting in 1937 helpt Plan International kinderen en jongeren om zelfstandiger in het leven te staan en hun toekomst in eigen handen te nemen.

Meer weten? Klik door naar de website van Plan International België.